REGULAMIN KONKURSU na najlepszą potrawę z fasoli "Piękny Jaś"
REGULAMIN KONKURASU
na najlepszą potrawę z fasoli
„Piękny Jaś”
Zagadnienie kuchni regionalnej jest obecnie bardzo aktualne. Nie możemy zapominać
o własnej tożsamości, w którym żyjemy, naszych tradycjach, obrzędach.
Urząd Gminy i Gminny Ośrodek Kultury w Gródku nad Dunajcem ogłaszają III edycję konkursu na najlepszą potrawę. Przedsięwzięcie realizowane jest w ramach „Fasolowych Żniw”- edycja 2009 .
1.Konkurs skierowany jest do dorosłych mieszkańców gminy, okolicznych sołectw i gmin.
2.Celem konkursu jest identyfikacja produktów żywnościowych wytwarzanych w lokalnych gospodarstwach, a tym samym promocja regionalnej kuchni. Docelowym zamierzeniem organizatorów jest promocja zdrowego żywieni, pobudzenie aktywności lokalnego społeczeństwa i jego integracja.
3.Jeden uczestnik do konkursu może wystawić dwie potrawy.
4.Oceny potraw i wyłonienia zwycięzcy dokona powołana komisja podczas święta „Fasolowe Żniwa”.
5.Komisja Konkursowa dokona oceny najlepszych przedsięwzięć w oparciu o następujące kryteria:
estetyka podania i sposób prezentacji- 8 pkt,
wartości smakowe- 10 pkt
innowacyjność produktu- 6 pkt
7.Laureaci konkursu otrzymają nagrody rzeczowe i wyróżnienia
8.Wszelkie spory i prawo ostatecznego ich rozstrzygania pozostaje w gestii organizatorów i jury
9.Udział w konkursie należy zgłosić do dnia 20 sierpnia 2009r do Gminnego Ośrodka Kultury w Gródku nad Dunajcem (0 18) 440 15 27 lub na adres elektroniczny: gok-grodek@wp.pl.
10.Uczestnicy, którzy zgłosili swój udział w konkursie powinni zgłosić się do organizatorów w dniu imprezy do godz.14.00 w Roztoce Brzezinach koło szkoły.
11.Konkurs ma formę pokazu połączonego z degustacją. Bezpłatnie degustuje tylko komisja. Uczestnicy konkursu mogą sprzedawać swoje wyroby podczas Festynu .
Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa!!!
Napisane przez Kamilz911
dnia 23.07.2009 11:20
2159 czytań ·